Kycklinglasagne med mozzarella

-

Jag har sett kycklingfärs i affärerna många gånger, men det är väldigt sällan jag köper den då jag inte har några bra idéer. Men i brist på idéer så föds kreativiteten och jag kom på mig själv att googla kycklingfärs. Hittade denna kycklinglasagne med mozzarella på Coop och blev sugen att testa. Det blev vår lördagsmiddag i helgen och fastän Alva knappt var hungrig och dessutom var skeptisk till kycklinglasagnen, så tog hon en portion till. Det är beröm om något!

Jag hade två förpackningar kycklingfärs i frysen som tillsammans blev 750g, men receptet är från början skrivet med 500g. Det är inte så noga alltså, utan ta vad som passar er. Receptet nedan är anpassat för min mängd, men ni hittar Coops variant i länken ovan.

Kycklinglasagne med mozzarella

750 g kycklingfärs
1 msk olivolja eller smör
Parma Sole Mio (grönsaksförpackning 190 g, som jag fått med min senaste Smakbox)
500 g krossade tomater (även den från en Smakbox)
1 tsk torkad basilika
25 g smör
2-3 msk vetemjöl
Mjölk
1 dl creme fraiche
250 g färska lasagneplattor (jag använde tre st i en förpackning om sex st, från Coop)
125 g mozzarellaost

Sätt ugnen på 225°. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingfärsen tills det blir ett smul. Häll i grönsakssåsen och krossade tomater. Låt sjuda några minuter och smaka av med basilika, salt och peppar. Ta en kastrull och gör en bechamelsås. Lägg i ett par skedar creme fraiche på slutet.

Nu kan du börja bygga din lasagne. Börja med lite bechamel i en smörad ugnsform. Lägg en lasagneplatta och fortsätt med kycklingfärsen. Lasagneplatta och kycklingfärs tills det är slut. Toppa med den sista kycklingfärsen och häll på resterande bechamelsås. Skiva en mozzarellaost och lägg utspritt på toppen tillsammans med några drag från pepparkvarnen.

Kycklinglasagne med mozzarella
Här har jag ett lager kvar, och kanske skulle jag ha slutat. Men men, nedan ser ni hela formen.

Kycklinglasagne med mozzarella
En fylld form upp till bredden. Och ja, den svämmade över lite grann i ugnen.

Grädda din kycklinglasagne med mozzarella mitt i ugnen ca 25 min. Min form blev väldigt full, så jag satte in en plåt med bakplåtspapper på under formen. Och helt rätt, det läckte ut lite av lasagnen, men då var det enkelt att rengöra genom att kasta bakplåtspapperet. Servera din lasagne tillsammans med en sallad och ifall det blir något över, så passar det perfekt i matlådan. Alla typer av lasagne blir väldigt goda dagen efter, de tjänar faktiskt på att få stå till sig över natten.

Min översvämmade kycklinglasagne med mozzarella

Kycklinglasagne med mozzarella

Vi var väldigt hungriga, så det blev ingen tallriksbild den här gången. Lasagne är inte heller så snygg upplagt på en tallrik, även om det smakar väldigt gott! Skulle ni bli sugna på en annan lasagne med kycklingfärs, så har jag även gjort en variant med pesto. Också väldigt god och perfekt i matlådan.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera