Klassisk ananaspaj

-

Ibland är det enkla och bekanta det allra godaste. Jag glömmer ofta bort de där rätterna eller bakverken som jag gjort under lång tid, men de måste också få nämnas ibland. Den här gången pratar jag om klassisk ananaspaj. Så enkel men så god!

150g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

1 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 liten burk krossad ananas

Sätt ugnen på 175 grader. Ta gärna fram smöret en stund innan så det hinner bli mjukt. Blanda ihop degen och tryck ut den i valfri ugnsform. Ställ åt sidan.

Knäck ägget och vispa sönder det. Blanda ner de andra ingredienserna till fyllningen och vispa ihop. Häll ner fyllningen i pajskalet och grädda pajen i ca 40 min. Låt den svalna, gärna till dagen efter.

Servera med en god vaniljglass och du har en väldigt god efterrätt eller helgfika framför dig. Den här gången kommer pajen att få följa med mig hem till en kompis som fyller år. Då jag gräddade min paj i en hjärtform, så passar det inte bara som tips inför helgen, utan även inför kommande Alla hjärtans dag den 14:e februari.

Ananaspaj

 

 

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelKycklinglasagne med mozzarella
Nästa artikelSnabb smördegspizza

Lämna ett svar