Snabb smördegspizza

-

En snabb smördegspizza får bli mitt drink-mingeltips inför helgen. Eller ett tips att ta till en tisdag, då tiden är kort och en bara råkar ha allt hemma? För oss blev det på en tisdag. En tisdag då vi kom hem sent och jag råkade ha allt hemma inför kommande blogginlägg.

En rulle smördeg går att köpa färdig i kyldisken. Den har inte jättelång hållbarhet, men å andra sidan kan en göra mycket roligt med den. Det kommer nog att bli en återkommande favorit hos mig, då det är enkelt att göra goda smårätter och efterrätter med den.

Receptet och idén har jag hittat hos Tuvessonskan som har en bok som heter Plåtmat. Mycket av Julias tänk, är att middagar ska vara enkelt och vegetariskt. Det här är en sådan rätt, även om jag ändrat lite efter eget huvud.

1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
100 g Philadelphiaost, gärna smaksatt
1 dl riven parmesanost
Champinjoner
Zucchini
Ev chili i småbitar
Svartpeppar

Sätt ugnen på 225°C.
Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt och nagga botten. Bred ut Philadelphiaosten. Spara 1 centimeter runt kanterna. Strö över den rivna osten. Skölj zucchinin och skiva den med hjälp av en osthyvel direkt över smördegen. Fördela ut hyfsat jämnt. Ansa champinjonerna och skiva dem tunt. Fördela på pizzan.

Smördegspizza

Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills pizzan fått färg och kanterna har puffat upp. Toppa gärna pizzan med någon smakrik majonnäs, färska kryddor eller ifall ni gillar lufttorkad skinka. Skär upp med en vass kniv och servera tillsammans med något gott i glasen. Själva tog vi bubbel, vilket passade väldigt bra till pizzan. Vardagslyx!

Smördegspizza

Snabb smördegspizza tillsammans med ett glas bubbel

Smördegspizza

Det snabba och enkla i det här fallet är väl främst att en lägger på vad en gillar på pizzan. Nagga botten och lägg på en god botten, sen är det bara att ta det som finns hemma eller vad som känns rätt i sällskapet. Det kan inte bli dåligt vad en än lägger på pizzan, tror jag.

 

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar