Sconesfrukost

-

Oplanerade helgmornar är såå sköna! Att få vakna när jag vill, att kunna ligga kvar och bara mysa under täcket så länge jag har lust (det brukar inte bli så länge eftersom jag är rätt rastlös på morgonen) och sen äta en god och framför allt lång frukost. Det är svårslaget! Då jag har en sådan dag, så kan jag unna mig en sconesfrukost. Att jag ställer mig och bakar direkt men med belöningen en halvtimme senare.

Så här är mitt tips inför helgen och helgens frukostar. Handla hem så ni har allt hemma så är det enklare att komma igång. Alternativt så blandar ni torrvarorna på kvällen, så går det ännu fortare på helgmorgonen:

7 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1,5 msk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör
4 dl mjölk eller filmjölk

Ifall du har tid, ta fram smöret en stund innan så det hinner bli lite mjukt. Ifall du inte har tid, så går det bra ändå, men då får du vara lite mera noggrann när du rör ihop degen.

Sätt ugnen på 225 grader och ta fram en plåt. Lägg på ett bakplåtspapper. Blanda ner vetemjöl, bakpulver och salt i smöret och blanda runt. Ta en gaffel och försök blanda in smöret i torrvarorna. När du känner dig klar så häller du ner filmjölken och rör runt.

Dela degen i tre och ta varje degbit till plåten. Tryck ut degen till runda kakor, ca 1 cm höjd. Tryck lite slarvigt med en kniv, så varje kaka delas i fyra. In i ugnen och grädda ca 15 min. Ta ut kakorna och bryt isär där du tidigare skurit, och lägg upp på ett snyggt fat.

Sconesfrukost

När det är dags för servering, gärna medan de fortfarande är ljumma, dela sconesbitarna på hälften och ta valfritt pålägg.

Sconesfrukost

Sconesfrukost, så gott!

Sconesfrukoston

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSnabb smördegspizza
Nästa artikelPanerade halloumiburgare

Kommentera