Panerade halloumiburgare

-

Varsågod, här kommer en galet god burgare som fungerar som både lunch och middag. Den är så god så det funkar att bjuda på till bjudmiddag också. Lova mig att ni testar? Det behöver inte bli i helgen men spara den som en favorit och laga den någon annan gång.

För snart ett år sedan så smakade jag dessa panerade halloumiburgare och blev helt såld. Det var såå gott! Så häromdagen, när jag sprang på ett paket hallumiskivor när jag handlade, så började jag genast drömma om dessa halloumiburgare. Jag hade tyvärr varken panko eller ströbröd hemma, så jag provade vetegroddar istället. Det fungerade ungefär lika bra och vi fick god mat i magen.

1 paket halloumiburgare (funkar såklart med en bit halloumi också, men räkna då med tre bitar per ost)
1 dl valfri ljus öl
0,75 dl vetemjöl
2 dl panko (ströbröd eller vetegroddar funkar också)
tacokrydda
salt + svartpeppar
rapsolja
4 hamburgerbröd

servering:
huvudsalladsblad eller spenatblad
syrad rödlök*
1-1½ dl majonnäs + sriracha efter smak
Ev inlagda eller färska jalapeños
Ev tomatskivor
Ev smörstekta champinjonskivor

Börja med att ta fram halloumiburgarna och torka av bitarna noggrant med en handduk eller hushållspapper. Låt den gärna ligga ett tag om du har tid och torka sedan igen så att all vätska torkas upp.

Blanda ihop öl och vetemjöl med en gaffel i en skål. Blanda panko och kryddor i en annan skål. Doppa halloumin först i ölsmeten och sedan i kryddblandningen. Tryck till halloumifiléerna ordentligt så att pankon täcker överallt.

Stek den panerade halloumin i rikligt med rapsolja tills att de har blivit knapriga och gyllenbruna. Servera sedan dina halloumiburgare i hamburgerbröd tillsammans med srirachamajonnäs, sallad och snabbsyrad rödlök (se nedan). Ang hamburgerbröd så tycker jag att det är godast med Garant’s briochebröd alternativt Max Friscobröd men det är såklart valfritt. Finns det inga hamburgerbröd hemma så funkar det med smörstekt franska också.

Min panerade halloumiburgare

Panerade halloumiburgare

* Syrad rödlök:
Gör en 1-2-3 lag, bestående av
½ dl ättika
1 dl socker
1½ dl vatten och koka upp

Skär en rödlök i tunna skivor och lägg ner, låt puttra medan du ordnar med resten av middagen. Stäng av en stund innan, så löken hinner svalna en aning. Häll ner ev rester i en rengjord burk och ställ in i kylen, så har du syrad lök färdig för nästa måltid.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar