Kycklinglasagne med pesto

-

Jag har under en längre tid försökt leva mera klimatsmart i bland annat den mat jag handlar och lagar. Jag vet inte riktigt när jag började men det tog definitivt ett starkt omtag iom att jag tittade på filmen Cowspiracy av Leonardo di Caprio. Jag skrev också ett inlägg i mellandagarna som handlade om Klimatångest kontra mat. Om en vill leva mera klimatsmart gällande sin mat, så finns det många tips. Bäst är kanske att bli vegan, men det vill inte jag bli. Hittade ett gott recept på Tasteline igår, där de gjort en kycklinglasagne med pesto. Då det är bättre för klimatet att äta kyckling jämfört med rött kött, så kändes det som ett bra alternativ.

När jag dessutom visste att jag hade pesto hemma + att det var extrapris på kycklingfärs, så passade det bra. Jag ogillar skarpt att kasta mat, så jag försöker att tänka efter vad som redan finns hemma och att göra slut på mat innan jag köper nytt. Det går sådär enligt min sambo, då han tycker att vi har för mycket mat hemma.

Jag har i princip kopierat receptet och det blev väldigt gott:

Kycklingfärssås:
1 st röd lök
1-2 klyftor vitlök
500 gram kycklingfärs
1 msk olivolja
2 tomater
1 tsk torkad basilika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, malen
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
0,5 msk balsamvinäger

Pestosås:
100 gram pesto
3 dl crème fraiche
ev 0,5 dl vatten
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, malen

250 gram lasagneplattor, ca 1/2 förpackning
100 gram riven ost
Ev en mozzarellaost

Börja med att hacka lök och vitlök. Fräs lök och kycklingfärs i olja i en stekpanna. Finfördela kycklingfärsen med en gaffel. Sätt igång ugnen på 175 grader varmluft (alt 200 grader vanlig ugn).

Skölj och skär tomaterna i småbitar. Tillsätt basilika, salt, peppar, tomater, vatten, tomatpuré och balsamvinäger. Låt det puttra ca 5 min, medan du rör ihop pestosåsen.

Kycklinglasagne med pesto

Vispa ihop pesto, creme fraiche, ev vatten, salt och peppar. Ta fram en ugnsform och bottna formen med lite smör eller olja. Varva pestosås, lasagneplattor, kycklingfärssås och ost i lager. Avsluta med pestosås, skivad mozzarella och riven ost på toppen. Sätt in i ugnen ca 30 min. Servera med valfria grönsaker.

Kycklinglasagne med pesto

Kycklinglasagne med pesto

Kycklinglasagne med pesto

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar