Snart sommar

-

Ett inlägg med annonslänk

En lite oväntad rubrik på det här inlägget va? Om jag tittar ut genom fönstret så känns det väldigt långt bort med sommar, vi väntar faktiskt på mera minusgrader och mera snö först. Men med rubriken snart sommar, så menar jag att det är dags att börja förbereda för sommaren. Köpa lite frön att plantera och förbereda så att jag kan sätta ut små plantor i början av juni, när det är tillräckligt varmt ute i jorden.

Bara nyåret är bakom oss, och jag känner att ljuset är på väg tillbaka, så kommer odlingslusten tillbaka. Så pass att jag gjorde en burk groddar förra veckan, och då jag ser hur groddarna växer så känner jag glädje. En annan typ av glädje, som bara kommer av att se mina växter gro. Det måste vara någon urkraft som vi människor får, att känna glädje över att växterna växer?

Jag tog med denna glädje i helgen och surfade in på frösajten Odla och fortsatte drömma mig bort – följ den här länken så kommer du dit. Titta dig omkring och dröm dig bort. För bäst som det är, så är det snart sommar igen.

Då jag planterar i min lilla odlingslott, så är jag mest intresserad av att odla mat. Kryddor, lök eller zucchini – något jag kan vara på när hösten kommer och njuta av min egen extremt lokalproducerade mat. Mina grannar däremot gillar mest fina blommor och det är jag tacksam för – våra lotter hade sett rätt tråkiga ut om alla tänkt som mig. Hur gör ni? Odlar ni mat eller blommor? Eller en mix vore kanske det bästa? Kommentera gärna!

Snart sommar
Goda tunnbrödbitar med Philadelphiaost och groddar. Gott mellanmål vilken dag som helst.

Snart sommar
En annan macka med smör, ost och groddar. Tunnbrödet är det tunnbröd jag och tjejerna gräddade i höstas.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

    • Visst är det härligt när ljuset kommer tillbaka mer och mer för varje dag. Såå skönt! Jag kanske också måste så ärtskott, det har jag faktiskt aldrig provat, men det är väldigt gott att äta :)

      Kram

Lämna ett svar