Broccolipaj med fetaost och soltorkade tomater

Meatfree Monday och en paj står på schemat. I helgen lagade jag en broccolipaj med fetaost och soltorkade tomater som blev riktigt god. Då jag inte vill kasta mat, så tar jag även reda på broccolistammen och inte bara buketterna. Kom bara ihåg att skära ner stammen i mycket mindre bitar, då de är kompakta och tar längre tid för gräddning. I övrigt är det samma goda smak i stammen som i buketterna.

100 g smör
1½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl

1 broccoli
150 g fetaost
Soltorkade tomater
3 ägg
2 dl creme fraiche
Riven ost
Peppar

Ta fram smöret en stund innan, så det hinner bli mjukt. Sätt ugnen på 200 grader, mät upp mjöl och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en ugnsform. Förgrädda i 10 min.

Under tiden hinner du dela upp din broccoli i mindre bitar. När pajdegen är klar så sprider du ut broccolibitarna i pajskalet och smular fetaost över hela pajen. Ta soltorkad tomat och dela i strimlor och fördela ut. Alva var skeptisk till soltorkad tomat, så jag tog inte så mycket.

Broccolipaj med fetaost och soltorkade tomater

Vispa ihop ägg och creme fraiche och häll över samt toppa med peppar och riven ost. Ca 20 minuter i ugnen. Servera pajen som den är alternativt med en fräsch gräddfilssås.

Broccolipaj med fetaost och soltorkade tomater

Kommentera