Pasta med räkor och pesto

-

Ibland behöver en middag inte vara så märkvärdig tycker jag, utan några få goda ingredienser och middagen är klar. Så blev det igår, då jag inte hade några idéer. Då gjorde jag en pasta med räkor och pesto och hela familjen åt sig mätta. Resterna blev dessutom matlådor. Perfekt med väldigt liten insats.

Pastan har jag köpt från Matsmart, så då det blev tre middagar och tre matlådor, så blev kostnaden per tallrik väldigt liten. Har ni handlat från Matsmart? Annars kan ni läsa mitt senaste inlägg här och följa min länk. Vi är många i vårt avlånga land som behöver en billigare januari. Men nu till pastan:

1 förp valfri pasta 400g
Pesto (jag hade ca 75g)
2 dl creme fraiche
Räkor
Salt och peppar

Sätt igång en pastakastrull och koka pastan. Under tiden så hinner du blanda creme fraiche och pesto, smaka av så det känns lagom. Skala räkorna.

När pastan är klar, så häll av pastavattnet (behåll någon dl för att ev späda pastan) och häll tillbaka i kastrullen. Häll ner pestoröran och blanda om ordentligt. Lägg ner räkorna och låt dem bli ljumma. Lägg upp på tallrikar och servera med någon sallad. Så enkelt och så gott!

Pasta med räkor och pesto

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelKycklinglasagne med pesto
Nästa artikelMandelknäckflarn

Kommentera