Mandelknäckflarn

-

Hittade ett så gott recept inne hos duktiga MyKitchenStories och Camilla. Mandelknäckflarn låter bara för gott för att inte prova och som hon skriver själv, perfekta flarn att använda som garnering till en god glass eller annan efterrätt. Så gör de här ikväll och ha färdiga redo för en god efterrätt i helgen?

Eller det är helt ok att bara ta ett flarn till lördagskaffet också, precis som det är. Otroligt goda! Här nedan kommer receptet, som är kopierat av Camilla:

100 g sötmandel
50 g smör
0,5 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 msk ljus sirap

Sätt ugnen på 175 grader och finhacka sötmandeln. Ställ åt sidan.

Mandelknäckflarn

Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Tillsätt strösocker, vetemjöl, mjölk och ljus sirap. Rör om till en jämn smet. Låt blandningen i kastrullen koka upp på medelvärme under omrörning tills den tjocknar, ca 1 minut. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner den hackade sötmandeln.

Mandelknäckflarn

Täck en plåt med bakplåtspapper och klicka ut teskedsstora klickar av smeten på den. Ha ordentlig med mellanrum mellan varje klick då de kommer att smälta ut i ugnen. Grädda flarnen i mitten av ugnen i 5-8 minuter eller tills de är helt platta och gyllenbruna. Låt dem svalna på plåten och stelna innan du förvarar dem i en lufttät burk i rumstemperatur eller dekorerar ditt bakverk med dem.

 

 

Mandelknäckflarn

Mandelknäckflarn

Mandelknäckflarn

Jag kan också tänka mig att de är goda att lägga ihop två och två med en god kräm i mitten. Såsom jag har gjort med mina dubbla havreflarn tidigare. Ifall ni inte har sötmandel hemma och vill använda havregryn istället, så hittar ni mitt recept på vanliga havreflarn här. Det är också väldigt enkla kakor att baka med barn.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelPasta med räkor och pesto
Nästa artikelMorotskaka i säsong

Kommentera