Snötvätta dina mattor

-

Kanske inget som egentligen har med Marias Mat att göra, då min blogg nästan uteslutande handlar om matlagning eller bakning. Även reseinlägg förekommer då och då. Men ibland smyger jag också in personliga inlägg och bra tips. Här kommer ett bra och framför allt ekologiskt tips. Att snötvätta dina mattor helt utan kemikalier.

Jag har läst om det på en massa ställen och tom sett något om det på TV för inte så länge sedan. Och idag var det dags. Jag hade tre mattor som jag ville fräscha upp och tog ut dem kalla i snön. Viktigt att de redan är kalla, annars suger de åt sig av snön och blir jättetunga.

Jag började med att lägga ut dem i snön och borsta på ett lager snö. Sen gick jag in och åt frukost och lite annat pyssel, för att senare gå ut igen någon timme senare.

Snötvätta dina mattor
Snötvätta dina mattor

Jag skakade av mina mattor och la dem på en ny plats i den rena snön (det måste såklart vara ren snö, annars är det ingen idé). På med ny snö och sen börja borsta med kvasten. Jag var kanske lite varmt klädd eller så var det faktiskt jobbigt för jag blev varm.

Vänd på mattan och gör likadant på andra sidan, sen är den klar. Häng upp och låt torka och fortsätt sedan med nästa matta.

Det tar inte så lång tid, det är helt ekologiskt och utan kemikalier och mattorna blir fräscha. Bara fördelar alltså!

Snötvätta dina mattor
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza Marias

Åh lasagne

Riktigt god lövbiff

Populära kategorier

Kommentera