Punschrullar med lakrits

-

Har ni gjort egna punschrullar någon gång? Eller dammsugare för den delen, jag vet inte vilket namn som är vanligast. Visst är det en del pill och fix innan man är klar, men de är så otroligt mycket godare än köpta, så ibland får man helt enkelt ta sig tid. Igår gjorde jag punschrullar med lakrits, gissa om de blev goda?

Jag tog i både lakritspulver i sockerkakssmeten och sen doppade jag ändarna i lakritschoklad. Mmm…

Punschrullar med lakrits

Jag brukar förbereda så jag har en bit sockerkaka i frysen, så jag inte behöver göra allt. Enklare att bara göra smörsmeten och sen rulla in dem i marsipan. Doppa i valfri choklad också.

100 g mjukt smör
3 msk socker
2 msk kakao
1 msk florsocker
lite salt
1 msk flaggpunsch
3 tsk lakritspulver, jag har Renee Voltaire (köpt på Ica)
175g sockerkaka

Ta fram smöret en stund innan, så det blir mjukt och lättare att jobba med. Blanda ihop smöret med alla torra ingredienser + punsch, och tärna sedan ner sockerkakan och rör. Sockerkakan kommer att smulas sönder och blandas jämt i smörsmeten.

Marsipan – Ett sådant tårtlock brukar räcka om man är noga.
200 g lakritschoklad

Lägg ut tårtlocket och kavla ev ut det en aning. Skär skarpa kanter men behåll resterna tills du vet att du är klar. Lägg ett jämnt rör med smörsmet längs marsipankanten och rulla sedan ett varv. Skär av marsipanen och rulla någon extra gång, så kanterna fäster med varandra. Skär punschrullarna i valfri längd. Lägg de färdiga punschrullarna på en tallrik och in i kylen så får de stabilisera sig.

Sista steget är att doppa ändarna. Dags att smälta valfri choklad i ett vattenbad, och doppa dina skurna punschrullar. Jag valde Marabou Black lakrits denna gång. Doppa dina punschrullar och lägg på en tallrik för stelning. Sen är det bara att bjuda laget runt och ta emot alla applåder – de är otroligt goda!

Jag har också gjort neutrala punschrullar och punschrullar med apelsintouch. Supergoda allihopa, bara att testa ut vilken som är din favorit? Eller finns det någon ytterligare smaksättning som jag ska prova? Det är bara att kommentera, så kommer jag att baka (och äta upp dem).

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar