Banankladdkaka med kolagrädde

-

Här kommer mitt bästa tips för helgens fikabröd. Banankladdkaka med kolagrädde. Är det någon som tackar nej till en sådan? Jag skriver inte så mycket om den utan tänker att bilderna nedan får tala för sig själv.

Jag har hittat receptet inne hos Malin och kopierade nästan rakt av. Det enda jag bytte ut var den mörka chokladen – jag valde Marabous fudge och havssalt istället (kan vara en ny favorit? Riktigt god iaf).

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 dl ljust muskovadosocker alt farinsocker
200 g smör
3,75 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
75 g valfri choklad, jag valde Marabou fudge och havssalt
2 st bananer

3 dl grädde
1 dl karamelliserad mjölk (dulce de leche)
0,5-1 tsk flingsalt

Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen. Mät upp och häll i ditt socker medan smöret är varmt, så det hinner smälta. Fortsätt sedan med ett ägg i taget och rör tills det blandas. Mosa bananerna eller mixa dem släta med stavmixer. Hacka chokladen eller använd mörka chokladknappar.

Vänd ner mjöl, vaniljsocker, choklad och bananmos i smeten och rör ihop. Spänn fast ett bakplåtspapper i din springform (ca 22 cm i diameter) och häll i smeten. Grädda i ugnen och låt sedan svalna. Perfekt att göra dagen innan så kakan verkligen hinner sätta sig.

Vispa grädden till mjuka toppar. Rör den karamelliserade mjölken så den mjuknar och blanda sedan i den i grädden tillsammans med saltet och vispa till medelfast. Fyll en spritspåse och spritsa på den kalla kladdkakan, toppa med flingsalt och ev mera karamelliserad mjölk. Kakan är väldigt mäktig, så ta hellre en mindre bit än att ni inte riktigt orkar äta upp.

Dags för servering och glada tillrop!

Banankladdkaka med kolagrädde
Banankladdkaka med kolagrädde
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera