Att springa i 60 graders temperaturskillnad

-

Som ni kanske vet vid det här laget så springer jag varje dag sedan 1:a maj 2020. Jag springer en så kallad RunStreak, vilket är ett globalt begrepp, och går ut på att varje dag springa minst 1,61 km (en engelsk mile, därav den lite udda sträckan). Häromdagen så vaknade jag upp till ett aprilväder som heter duga, från att ha krattat gräsmattan så låg där helt plötsligt 2 dm snö igen.

Men där och då, då det kändes mest tungt att klä på sig och sticka ut på dagens runda, så insåg jag också att det var ca 30 grader varmare än vissa dagar i januari. Och helt plötsligt så kändes lite snö i skorna som en piss i rymden.

För i och med januari månads kallaste dagar, så har jag visat för mig själv att det går att springa i 60 graders temperaturskillnad. -30 grader i januari och +30 grader i augusti då vi semestrade i Rom. Kroppen är fantastisk som klarar allt som vi utsätter den för.

RunStreak 274
Min kallaste dag, den 29:e januari 2021
Runstreak 95
Min varmaste dag, den 3:e augusti 2020 – trappintervaller före frukost på vår semester i Rom

Som ni förstår av mina datum, att jag började 1:a maj förra året, så är det snart 1-års jubileum för mig. Helt otroligt, jag som bara tänkte springa varje dag under en månad, har snart sprungit varje dag i ett helt år. Och jag är tacksam till min kropp som pallar med!

En bild från min födelsedag i höstas, då vi också firade RunStreak 6 månader.

Runstreak 183
RunSteak 183, den 30:e oktober 2020

Vill du läsa mera om min RunStreak så hittar du alla inlägg här. Kanske är det du som börjar den 1:a maj det här året?

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera