Mot toppen av Mount Everest på hemmaplan

-

Som jag skrev om i torsdags, så har Korpen Sverige en ny satsning i år. En satsning de kallar Mitt Everest och tanken är att du ska kunna klättra mot toppen av Mount Everest på hemmaplan. De har startat upp på 20 orter runt om i Sverige och de har räknat ut hur många vändor en måste springa i varje lokal backe.

LadängEverest

I Östersund och på Frösön så är det Ladängen och LadängEverest som gäller. En backe som som är 78 höjdmeter och som kräver 114 vändor för att få ihop tillräckligt många höjdmeter. Ifall en springer eller går alla 114 vändorna, så har en klättrat 8892 möh, så lite drygt Mount Everest’s topp. Som vi redan känner till, så ligger världens högsta topp på 8848 möh.

Mot toppen av Mount Everest på hemmaplan
Precis innan jag stack iväg på min första vända. Jag väljer att följa skogskanten upp till toppen, men det går också lika bra att följa liftspåret i mitten.

Korpen Storsjön hade starten för sin tävling idag och de fanns på plats för pepp och bjuda oss på fika. Gott kaffe, vatten på flaska och både cookies och hembakad kaka.

Mot toppen av Mount Everest på hemmaplan

Många trevliga människor hade sökt sig till Ladängen idag, för att träffas och göra både någon prova-på-vandring eller att springa/gå riktigt många vändor. Allt ifrån bara någon enstaka till 13 vändor. Ifall en anmäler sig på Korpens hemsida, så kan man räkna sina vändor och se hur en ligger till i ordning för just LadängEverest. För du behöver inte heller klättra alla 8892 höjdmetrarna. Korpen har på sin sida gjort många delmål, och självklart gör en så många vändor som man själv vill.

Mot toppen av Mount Everest på hemmaplan
LadängEverest må vara en jobbig utmaning, men väl uppe så är det alltid värt det. Att stå på toppen och spana ut över Storsjön och våra vackra fjäll är värt all svett!

Plogga skräp på vägen upp

Nu när snön precis har smällt bort så ser en också hur mycket skräp som slängs i skidbacken. ”Det som göms i snö kommer upp i tö” och de sträckor där jag inte orkade springa, så valde jag att plogga istället. Glasskärvor, kapsyler och många många fimpar. Det som många inte tänker på, är att fimparna innehåller plast och tar otroligt lång tid för att förmultna i vår natur. OM de ens förmultnar? Om ni som jag vill minska mängden fimpar och snus i vår miljö, skriv under här på Håll Sverige Rent.

Det skräp som jag hittade lämnade jag högst upp på toppen. I förlängningen hoppas jag att kommunen kan tänka sig att sätta upp en soppåse på toppen.

Mot toppen av Mount Everest på hemmaplan
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelGeting som fredagsdrink
Nästa artikelJämtländsk älgskavsgryta

Kommentera