LadängenEverest goes LadängEverest via Korpen

-

Nu börjar det närma sig igen. Sommarens backträningsutmaning som faktiskt har bytt namn. LadängenEverest goes LadängEverest via Korpen.

För så är det faktiskt. Korpen har gått vidare med samlingsnamnet Mitt Everest och anordnar tävlingen på 20 orter i Sverige, varav LadängEverest är Östersund och Frösöns namn. Titta in på Korpens hemsida för att hitta din närmaste backe.

LadängenEverest goes LadängEverest
Arrangör Lotta Eriksson från Korpen Storsjön monterar skyltar

Korpen var uppfinnaren av BräntEverest som har gått av stapeln i Umeå och som vi hakade på 2020. Då det inte fanns i Östersund innan så kom vi på namnet LadängenEverest. Men vad spelar namnet för roll? Det roliga är att Korpen spinner på samma idé och förhoppningsvis kan Mitt Everest få många många människor i rörelse i hela Sverige. De har också tryckt upp t-shirts som vi fick varsin av.

LadängenEverest goes LadängEverest

Vi, framför allt Daniel, har fått vara med i diskussionerna ett tag och alltså vetat om att det här ska hända. Vi fick också en inbjudan till TV4’s direktsända visning av LadängEverest imorse.

LadängenEverest goes LadängEverest
En del av morgonens motionärer på väg upp för Ladängen

Så imorse infann vi oss ombytta och klara nedanför Ladängen och fick sedan styrning av Marcus Noterius och hans fotografkollega uppför Ladängen. Ni kan se hela TV-klippet här.

LadängEverest är en utmaning, men det är en utmaning för alla. Du väljer själv om du vill springa eller gå uppför. Och om du går med i Korpen så kommer du också att få ta del av delmål längs vägen – och kanske behöver en inte ens sikta på högsta toppen? Gör vad du vill och orkar med utmaningen, men prova – det kommer att vara extra roligt i sommar, då vi garanterat kommer att vara fler i backen i år.

LadängenEverest goes LadängEverest
Toppen på LadängEverest – nu är det bara att vända och gå ner igen. För en ny vända upp?

Såklart fick även Daniel vara med på intervju och berätta om varför vi springer LadängEverest. Vi har det som en träningsutmaning inför vår toppbestigning av Kilimanjaro. Den var tänkt i höstas men har blivit flyttad tre gånger och är nu planerad till månadsskiftet september-oktober. Så vi får lov att träna för vår bergsbestigning ännu ett år. Med bland annat LadängEverest.

LadängenEverest goes LadängEverest
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar