Sommarbunkra mat billigt

-

Det är redan sommarlov för alla barn och det närmar sig semester för oss andra. Skön ledighet då en inte vill ha mer än nödvändigt att fundera på. Mitt tips är då att sommarbunkra mat billigt via Matsmart.

Fyll på med sådant som brukar gå åt och som bara ska finnas hemma. Kanske kan ni sno ihop en spontan grillkväll och då är det skönt ifall några ingredienser redan finns hemma. Och om ni packar en låda som överstiger 500kr, så är frakten gratis. Så ifall ni inte fyller en låda själva, hör med någon kompis eller granne och beställ tillsammans.

Jag satte ihop min beställning på måndag eftermiddag och hade paketet utanför dörren onsdag lunch. Snabbt marscherat alltså, av både Matsmart och PostNord (jag valde hemkörning utan kvittens som också var gratis). Här är min låda den här gången:

Sommarbunkra mat billigt

Ex axplock från min låda: 12 flaskor god Ginger Ale för sommarens drinkar, fyra flaskor Fiber från Kiviks musteri (en lagom osöt vitaminshot att ta varje dag), tre påsar GALET GODA kantarellchips från Lantchips, tre påsar choco cheez som är goda men som är för dyra i vanliga butiken, fyra förpackningar bronsvalsad spagetti (trubbig yta för att såsen ska fastna bättre) mm mm

Levererat ända hem till min ytterdörr för endast 501kr (plus 18 kr i pant, men de får jag tillbaka när jag pantar). Ja, jag erkänner – tävlingsdj-len i mig ser det som en utmaning att passera 500kr så preeeeecis som möjligt ;)

För er som inte råkat höra om Matsmart, så är det en hemsida som köper upp olika produkter, och sen säljer det 20-90% billigare än ute i butiken.

Men hur kan då Matsmart sälja så mycket billigare? Jo, Matsmart säljer produkter som:

  • Överproducerats (tex påskgodis kan säljas mitt i sommaren)
  • Produkter där datumet håller på att gå ut (men kom ihåg att nästan all mat som har ett Bäst Före-datum även är bra efter att datumet passerats. Det datum en ska akta sig för heter istället ”Sista förbrukningsdag” och finns på tex köttfärs. Livsmedelsverkets sida om datum)
  • Säsongsvaror
  • Förpackningsbyten

Minska matsvinnet genom att köpa billigt

Förutom att rädda din egen plånbok, så är du också med och minskar matsvinnet. Om inte sajter som Matsmart funnits, så hade alla dessa produkter med stor sannolikhet kastats. Så hjälp till att minska matsvinnet genom att handla billigt. Det känns väl som att slå två flugor i en smäll, eller hur?

De säljer inte några produkter för kyl och frys, då dessa produkter inte kan skickas med posten – men väldigt många torrvaror (som också har otroligt lång hållbarhet). De säljer också städprodukter samt hygienprodukter. Riktigt nice att kunna köpa tandborstar eller en ny rakhyvel till bra pris!

Andra Matsmart-lådor jag packat och fått hem hittar ni här.

Detta inlägg innehåller annonslänk.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Föregående artikelMidsommartårta
Nästa artikelLjusa kolakakor med nougat

Kommentera