Ljusa kolakakor med nougat

-

Kolakakor alltså… Det kan vara en av de godaste kakorna! Och när de dessutom är så himla enkla att baka, så är det toppen! På jobbets digitala AW förra veckan, så skickade jobbet med en godispåse också, och i den fanns 5 st små nougatförpackningar. Det är inte min favorit (äter väldigt lite godis faktiskt) så jag valde att baka ljusa kolakakor med nougat istället.

Inte världens snyggaste kakor, men riktigt goda. Alva hade några kompisar här igår kväll och vips så var kakburken slut. Bra betyg ändå!

100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2,25 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
5 små nougatförpackningar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda först smör, socker och sirap. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och blanda till en deg. Dela degen i två och rulla till två rullar. Lägg rullarna på en plåt (med bakplåtspapper) och tryck ett litet dike i rullarna.

Ljusa kolakakor med nougat

Dela nougatbitarna i hälften på längden och lägg bitarna i diket. Grädda i ugnen i ca 15 min. Ta ut och skär direkt i sneda snittar. Låt dem sedan svalna på plåten. Så goda tillsammans med ett glas mjölk eller en kopp kaffe.

Ljusa kolakakor med nougat

Om ni vill ha en annan smaksättning på era kolakakor, eller bara köra en neutral kolakaka, så hittar ni mitt arkiv här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera