När blev jag en löpare?

-

Tidigare i veckan så var jag hos en sjukgymnast, då jag har haft lite trassel med min höft. Jag blir lätt stel främst på höger sida och i år har det gett mig en inflammation i höger höftböjare. Efter besöket hos sjukgymnasten var fick jag en tanke. När blev jag en löpare?

Runstreak 392 Ystad
Dag 392 i Ystad

Inflammationen har med hjälp av antiinflammatorisk medicin, massage och stretch gått över och jag har inte ont längre. Sjukgymnasten kontrollerade och jämförde höger och vänster sida och jag skulle behöva stretcha framför allt höger utsida höft mera. Hans tips var även att styrketräna mera som ett komplement till löpningen.

RunStreak 447 Styrka
Dag 447 kompletterades med styrketräning
RunStreak 447 Styrka

Jag hade även med mina tre olika par löparskor och undrade ifall han hade någon åsikt om varför par nr 2 inte fungerar. Det kunde han inte riktigt uttala sig om, utan då var jag tvungen att uppsöka en särskild löparcoach.

Bara som information så har jag fortsatt springa fastän jag haft en höftböjarinflammation. Under tiden jag har haft ont, så har jag tagit det väldigt lugnt. Bara sprungit de 1,61 km (en engelsk mile) som krävs för kunna räkna dagen, men också sprungit utan att jaga tempo. Flera gånger var vi också till Hofvallens löparbanor för att få mjukt underlag.

RunStreak 437

I hela samtalet så framställdes jag som en löpare och det är aldrig något som jag titulerat mig som. Men efter lite eftertanke och diskussion med Daniel, så kom jag nog fram till att jag är en löpare ändå. Jag har ju faktiskt sprungit varje dag sedan 1:a maj 2020.

RunStreak 365
Dag 365, den 30:e april 2021

Och här kommer min fundering. Vad krävs egentligen för att kunna kalla sig löpare? Egentligen inte mera än att en person springer ibland, så visst är jag en löpare. Det krävs inte en viss mängd km/vecka, att en har sprungit då och då i flera år eller springer i ett visst tempo, utan bara att en springer ibland. Eller vad tycker ni?

Runstreak 100
Dag 100 förra sommaren

Daniel frågade ifall jag kallar mig själv bloggare och det klart att jag är det. Jag har bloggat sedan 2016 och har även bloggat varje dag sedan 2,5 år tillbaka. Det kändes mera självklart än att vara löpare, men egentligen samma sak.

En kan såklart inte kalla sig en yrkestitel bara för att en har provat på något. Tex så kan en inte kalla sig brandman bara för att en har släckt en eld. Eller sköterska för att en har lagt om ett sår. Här krävs det en utbildning innan en kan titulera sig.

RunStreak 445
Dag 445 med doftande kaprifol i bakgrunden

Men löpare? Bloggare? Odlare? Seglare? Jag tror nog att begränsningen mest sitter i ens eget huvud. IT-tekniker har jag tex arbetat som utan någon högskoleutbildning och då fanns det inga tvivel om att jag kunde IT.

Kommentera gärna ifall ni håller med mig eller om ni tycker annorlunda. Annars önskar jag en härlig sommardag, vare sig ni springer, odlar eller ligger på standen!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelAmaretti Limone
Nästa artikelDrottningglass med Mascarpone

2 KOMMENTARER

    • Men regelbundet hur länge? Och om man tar en paus – är man inte löpare längre då?
      Intressanta funderingar hur som helst 😊

Kommentera