Ni kanske minns att jag kokade drottningsylt för någon vecka sedan? Den återanvände jag delvis till min drottningglass med Mascarpone. En supergod glass som du gör hemma med några få ingredienser (och såklart utan palmolja). Jag har gjort glassen en gång tidigare, då med krusbärsmarmelad i.
Drottningsylt (eller annan god sylt, helst hemmakokad)
2 1/2 dl vispgrädde 40%
250 g Mascarponeost
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
Ev minimaränger eller minimarshmallows
Börja med vispa grädden fluffig. Blanda Mascarpone och kondenserad mjölk i en annan skål och tillsätt även drottningsylt. Rör sedan ner grädden i samma skål. Jag hade ett par dl minimarshmallows över som jag blandade ner i glassen också.
Förbered en skål och lägg plastfolie på botten och upp längs väggarna. Häll ner glassmeten i plastfolien och täck sedan resterande plast över. Plasta sedan in hela skålen och ställ i frysen.
Rör ev i glassen ett par gånger under tiden den fryser, men det är inte nödvändigt heller.
Skeda upp glass i snygga glas/skålar och ifall du har färska hallon eller blåbär, så strö över dem också. Servera din drottningglass med Mascarpone och njut av en väldigt god hemmagjord glass. Jag serverade med ett par pinnar Finger i vit choklad som jag hittat billigt här.
Vill ni hitta andra glassar jag har gjort så hittar ni min lista här.