Mäktiga Gaustafallet

-

Ett annat vattenfall som är värt att stanna vid längs Vildmarksvägen är mäktiga Gaustafallet. Nöj er alltså inte med häftiga Hällingsåfallet, utan åk vidare och titta på vackra Brakkåfallet och Gaustafallet. Med flera! Det finns många fler vattenfall som vi inte heller hann med att titta på.

Gaustafallet var det nordligaste fallet vi stannade vid. Norr om både Stora Blåsjön och Ankarvattnet. Det är inte riktigt lika mycket vatten i Gaustafallet som i Hälllingsåfallet, eller lika stor fallhöjd, men ändå väldigt många liter vatten som forsar utför med mäktiga krafter. Vi måste helt enkelt åka längs Vildmarksvägen igen för att hitta fler vattenfall.

Gaustafallet ligger väldigt nära vägen, så det är bara att stanna vid en liten ficka och gå drygt 100 m (förbi ett vindskydd och grillplats) så är du framme vid ett staket där du kan titta ut över.

Gaustafallet
Gaustafallet

Det är inte handikappanpassat utan du behöver dina två ben att gå på. Men då är det å andra sidan väldigt lättillgängligt.

Gaustafallet
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera