Vackra Brakkåfallet

-

Vi har varit på vattenfallsjakt i helgen och begav oss norrut mot de norraste delarna av Jämtland. Dels för att se fina vattenfall men även för att köra Vildmarksvägen. Längs vägen mellan Strömsund, förbi Gäddede och Stekenjokk, och Vilhelmina finns många vattenfall, och jag vill börja med vackra Brakkåfallet.

Vi började med att besöka Hällingsåfallet, som kanske är mest känt, men åkte sedan vidare norrut. Mellan Jormvattnet och Stora Blåsjön stod en skylt vid vägen och en tillhörande parkering. Vi kom till en skylt på stigen och valde att gå uppåt först. I början av juli så är det inte riktigt lika mycket vatten som forsar, så här blev vi lite besvikna. Helst när vi precis lämnat stora Hällingsåfallet bakom oss. Jag kan mycket väl tänka mig att det är betydligt maffigare i början av juni tex.

Skylt Brakkåfallet
Vackra Brakkåfallet

Vi gick neråt igen och hittade det väldigt vackra Brakkåfallet. Ett ganska litet fall, men väldigt charmigt och såå klart vatten! Även urfina slipade stenar som låg överallt. Hade det varit lite varmare, så hade jag nästan kunnat tänka mig att bada nedanför fallet. Men det fick räcka med att doppa fötterna och gå omkring en stund i det grunda vattnet.

Vackra Brakkåfallet
Klart vatten Brakkåfallet
Doppa tårna Brakkåfallet

Här blev det fotosession en ganska lång stund, det här är alltså inte de sista bilderna ni kommer att se från Brakkåfallet.

Maria Daniel Brakkåfallet
Maria Brakkåfallet

Hitta hit: Brakkåfallet

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera