Småkakor som sagt, de kan en väl inte ha för många av? Då jag gjorde LemonCurd-grottor förra veckan, så fick jag några kakor över och jag valde att fylla dem med lakritskola. Jag fick då några lakritsgrottor, vilka var riktigt goda!
Den lakrits jag använde var Salmiakkolasåsen från Desserter utan gränser, men det borde väl fungera med någon annan lakritssås också? Lakritskolan svämmade över något då kakan gräddades, men personligen tycker jag inte att det gör något.
125 gram smör
3/4 dl socker
3/4 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1/2 dl marsanpulver för kokning
ca 1 dl lakritskola
Ta gärna fram smöret en stund innan du ska baka, så det hinner bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 200 grader och blanda i alla ingredienser med smöret, förutom din lakritskola.
När degen är blandad, ta fram en plåt och ställ ut ca 20 formar. Rulla bollar av degen och lägg i formarna. När alla formar är fyllda, så doppa tummen i lite mjöl innan du gör ett tumavtryck ner i degen. Placera en klick lakritskola i groparna och sätt in plåten i ugnen. Låt stå 10-15 min, tills kakorna är lite lätt gräddade ute i kanterna.


Om ni vill hitta mina andra smaksättningar på denna goda småkaka, så hittar ni mitt arkiv här.