Nudeltallrik med kål och cashewnötter

-

Sommaren är över oss med besked och jag kan tycka att det är svårt att ställa sig och laga varm mat när det är varmt ute. Det enda jag vill ha är något kallt och lättsmält. Jag tänker att jag inte är ensam om den känslan? I någon tidigare Coop-tidning så hade jag rivit ut en sida där det fanns en nudeltallrik med kål och cashewnötter som jag vred om till min egen. Saga älskar verkligen cashewnötter och pistagenötter, så jag sparade receptet mycket för hennes skull.

250 g äggnudlar (eller de nudlar du gillar)
200 g strimlad röd- eller vitkål
40 g strimlad eller finhackad färsk ingefära
1 paket naturell tofu skuren i små tärningar
1-2 vitlöksklyftor
2 msk sesamolja
2 msk soja
3-4 msk sweet chilisås
1-2 tsk srirachasås
Olja att steka i
2 salladslökar
2 ägg
1 lime eller citron
Koriander
2 dl salta cashewnötter
Salt och peppar

Sätt igång en kastrull för att koka nudlarna och ta fram två stekpannor. Lägg kål och ingefära i den ena och tofutärningar i den andra. Låt kål-stekpannan puttra på på svagare värme, rör ibland. Låt tofutärningarna steka på hårdare, så de får en yta. Lägg ner en hackad vitlöksklyfta så den hinner fräsa med sista minuten. Stäng av tofupannan och häll på sesamolja, soja, sweet chilisås och srirachasås över tofun.

När nudlarna är klara, häll av vattnet och lägg ner nudlarna i kål-stekpannan. Vänd runt och häll även ner den smaksatta tofun med alla såser. Knäck två ägg i en bunke, vispa dem och häll sedan ner även dem i stekpannan. Vänd runt så äggen stelnar jämnt. Smaksätt med salt och peppar.

Häll upp hela stekpannan på ett snyggt fat och pressa lime eller citron över. Dela salladslök i tunna skivor och strö över tillsammans med cashewnötter. Ställ fram hela fatet mitt på bordet och ställ även fram creme fraiche och ännu mera sweet chilisås.

Nudeltallrik med kål och cashewnötter


Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelLakritsgrottor
Nästa artikelChampinjonstuvning

Lämna ett svar