Champinjonstuvning

-

Jag har börjat se bilder på kantareller i södra Sverige och längtar såklart tills det är dags för svamparna i norr att titta upp. Jag hoppas att jag hinner ut på lite mera svampjakt i år. Tills dess att svamparna dykt upp här så får jag nöja mig med svamparna i butiken och häromdagen gjorde jag en champinjonstuvning. Min butik hade champinjonpaket för 10kr så det var ett billigt tillägg till min lunch.

Champinjonstuvning

250 g champinjoner
Smör
1 msk mjöl
1 dl grädde
0,5-1 dl mjölk.
Salt och vitpeppar
Ev hackad persilja

Dela varje champinjon i två och skär sedan smala halvmånar. Stek svampen på svag värme i en stekpanna (bara som de är, inget smör) tills allt vatten är borta. Lägg i en klick smör och stek en kort stund. Pudra över mjöl. Häll på grädde och mjölk och låt puttra minst 5 minuter. Späd med mer grädde/mjölk om det behövs. Salta och peppra. Klart!

Champinjonstuvning
Champinjonstuvning
Här fick jag god champinjonstuvning på sidan av en (färdig) potatisgratäng och prinskorvar jag hittat i frysen. Perfekt lunch!
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Grillostbiffar med zucchini

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Populära kategorier

Lämna ett svar