Jag har börjat se bilder på kantareller i södra Sverige och längtar såklart tills det är dags för svamparna i norr att titta upp. Jag hoppas att jag hinner ut på lite mera svampjakt i år. Tills dess att svamparna dykt upp här så får jag nöja mig med svamparna i butiken och häromdagen gjorde jag en champinjonstuvning. Min butik hade champinjonpaket för 10kr så det var ett billigt tillägg till min lunch.
Champinjonstuvning
250 g champinjoner
Smör
1 msk mjöl
1 dl grädde
0,5-1 dl mjölk.
Salt och vitpeppar
Ev hackad persilja
Dela varje champinjon i två och skär sedan smala halvmånar. Stek svampen på svag värme i en stekpanna (bara som de är, inget smör) tills allt vatten är borta. Lägg i en klick smör och stek en kort stund. Pudra över mjöl. Häll på grädde och mjölk och låt puttra minst 5 minuter. Späd med mer grädde/mjölk om det behövs. Salta och peppra. Klart!