Nektarinmazarinkaka

-

Det finns bakverk som är mitt emellan. Den har både känslan av sockerkaka men är så mycket godare, nästan som en enkel tårta. Samtidigt så kan en äta den med fingrarna alternativt tillsammans med vispad grädde som en finare dessert. Här kommer en sådan, en nektarinmazarinkaka.

Receptet har jag hittat inne hos Brinken bakar och helt enkelt kopierat. Hennes bakverk brukar vara väldigt goda och jag gillar verkligen hennes bilder. Tänk om jag kunde få smaka genom datorskärmen?

Jag har tidigare gjort en mazarinkaka med hallonglasyr, också otroligt god! Denna gång hade jag otroligt goda nektariner hemma, så det blev en klockren kombination.

100 gram rumsvarmt smör
200 gram mandelmassa
135 g strösocker (1,5 dl)
2 ägg
90 g vetemjöl (1,5 dl)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2-3 nektariner
Flagad mandel

Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig). Smörj en form, ca 20 cm i diameter om du tar en rund.

Blanda smör, mandelmassa och socker och rör ihop det krämigt, enklast med en elvisp. Men det måste inte vispas poröst, bara tills du har en enhetlig kräm. Rör i ett ägg i taget.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda samman med de andra ingredienserna och bred ut smeten i formen.

Dela nektarinerna på hälften och ta bort kärnan. Skiva dem i skivor, ca 0,5 cm och lägg dem i en rad på kakan. Strö mandelflagor runt om.

Nektarinmazarinkaka

Baka kakan i 25-30 minuter tills en sticka kommer ut torr. Den kommer fortfarande att vara lite kladdig precis runt frukten. Ta ut kakan och låt den svalna helt.

Nektarinmazarinkaka
Nektarinmazarinkaka
Nektarinmazarinkaka
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelChampinjonstuvning
Nästa artikelÄntligen semester!

Kommentera