Mazarinkaka med hallonglasyr

-

Det var temadag mazariner förra veckan och hemmagjorda mazariner är faktiskt otroligt goda. Det är del pyssel att göra vanliga små mazariner. Så om du vill slippa det, men ändå ta del av den goda smaken, så är mazarinkaka med hallonglasyr en variant.

Denna mazarinkaka med hallonglasyr har jag bakat många gånger, då jag länge ägt en receptbok från Svensk Mjölk, utgiven 2001. Det är en enkel kaka med ganska få ingredienser, men ändå väldigt god!

175 g smör
75 g mandelmassa
1 ägg
8 droppar bittermandelarom
1,5 dl mjölk
2,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver

Garnering:
1 dl florsocker
0,5 dl hallonsylt

Sätt ugnen på 150 grader och ta fram en springform. Jag bottnar alltid min med ett bakplåtspapper som jag spänner fast i formen. Jag klipper av lite överblivet papper och med hjälp av smält smör klistrar jag det längs sidorna. Det gör att det blir en snyggare kaka, då du tar bort springformens kanter.

Smält smöret och ställ åt sidan. Riv mandelmassan grovt och ställ åt sidan. Knäck ägget i en bunke och fyll på med bittermandelarom och mjölk. Vispa så det blandas ordentligt. Fyll på med strösocker, mandelmassa, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa så allt blandas. Häll ner det smälta smöret och blanda in det ordentligt. Häll ner smeten i din form och ställ in i ugnen. Grädda 30-40 min.

Låt kakan svalna ordentligt och blanda glasyren. Häll glasyren över kakan och låt glasyren stelna. Servera din kaka och njut!

Mazarinkaka med hallonglasyr
Mazarinkaka med hallonglasyr
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar