LemonCurd-grottor

-

Småkakor alltså, finns det något godare fika? Jag äter många gånger hellre ett par småkakor istället för tårta tex. Vad gillar ni bäst för fika? En småkaka som är otroligt god och som går att variera massor är hallongrottor. Denna gång valde jag dock att göra LemonCurd-grottor istället, då jag hade hemmagjort LemonCurd i kylen.

Mitt bästa tips då ni vill göra dessa grottor, oavsett fyllning, så är det att använda receptet med marsanpulver i degen. Den lilla touchen från marsanpulvret, gör att kakan blir så mycket godare. Obs, marsanpulver för kokning ska man använda, inte snabbvarianten. Men tillbaka till mina LemonCurd-grottor som jag upplevde som fräscha, goda och annorlunda. Så här:

125 gram smör
3/4 dl socker
3/4 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1/2 dl marsanpulver för kokning
ca 1 dl lemon curd

Ta gärna fram smöret en stund innan du ska baka, så det hinner bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 200 grader och blanda i alla ingredienser med smöret, förutom din lemon curd. När allt är blandat, ta fram en plåt och ställ ut ca 20 formar. Rulla bollar av degen och lägg i formarna, när alla formar är fyllda, så doppa tummen i lite mjöl innan du gör ett tumavtryck ner i degen. Placera en klick lemon curd i groparna och sätt in plåten i ugnen. Låt stå 10-15 min, tills kakorna är lite bruna ute i kanterna.

LemonCurd-grottor
LemonCurd-grottor

Om ni vill hitta mina andra smaksättningar på denna goda småkaka, så hittar ni mitt arkiv här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kyckling i tomatgratäng

Hemmagjord hamburgerdressing

Pepparkaksbönder

Populära kategorier

Kommentera