Parmesanpasta med zucchini och majs

-

Ibland står det bara helt stilla när jag börjar tänka på middag. Då ställer jag mig antingen och googlar på en ingrediens som jag redan har hemma eller så tar mig iväg till affären. I affären hamnade jag idag och baserat på en smaksatt creme fraiche parmesan och vitlök så hittade jag på en parmesanpasta med zucchini och majs.

Så här för ca 3 personer:

Färsk pasta (det fungerar lika bra med torr pasta)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 zucchini
1/2 – 1 burk majs
Hackad spenat
1 burk creme fraiche parmesan & vitlök
Salt & peppar
Ev riven ost

Börja gärna med grönsaksröran. Zucchini behöver en stund i stekpannan för att hinna bli mjuk, även i små tärningar. Hacka lök och vitlök och fräs i stekpannan. Dela zucchini i små tärningar och lägg i stekpannan. Låt fräsa medan du tar fram en pastakastrull och sätter på kokning.

Häll ner majs, hackad spenat och creme fraiche och låt puttra tills pastan är klar. Häll av pastavattnet och lägg pastan i stekpannan. Rör runt och låt pastan få pastasås runt om. Smaksätt med salt och peppar och toppa ev med mera ost.

Parmesanpasta med zucchini och majs
Parmesanpasta med zucchini och majs
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera