Hallongrottor

-

Jag pratade med min rumskollega Viola på jobbet härom dagen och hon sa att hon ville prova baka något med sin dotter. Varken Viola eller hennes sexåriga dotter brukar baka men ville ändå prova. Hallongrottor dök upp i mitt huvud, en enkel och snabb kaka som barn brukar tycka om att baka.

Jag sökte på min egen blogg för att hitta receptet, men insåg att jag bara bloggat om min variant, nämligen citrongrottor. Att använda Lemon Curd istället för hallonsylt i mitten. Så vill jag inte ha det, utan jag vill även blogga om grundkakan, så det blev helgens bakning:

125 gram smör
3/4 dl socker
3/4 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1/2 dl marsanpulver för kokning
Hallonsylt

Ta gärna fram smöret en stund innan du ska baka, så det hinner bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 200 grader och blanda i alla ingredienser med smöret, förutom din sylt. När allt är blandat, ta fram en plåt och ställ ut ca 20 formar.

Rulla bollar av degen och lägg i formarna, när alla formar är fyllda, så doppa tummen i lite mjöl innan du gör ett tumavtryck ner i degen. Placera en klick sylt i groparna och sätt in plåten i ugnen. Låt stå 10-15 min, tills kakorna är lite bruna ute i kanterna. Mums!

Klassiska hallongrottor

Hallongrottor


Bilden ovanför tog jag bara för den fantastiska matchningen mellan duk och blommor. Mitt sällskap i köket under bakningen. Och ibland kan man ta bilder, bara för att de är fina.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar