Rostbiff hemma

-

Ibland orkar man inte laga mat, inte ens jag som matbloggare. Eller så orkar man bara göra en grej men att kompletteringen redan är klar. Jag tänker på middagen härom veckan, då jag hittade färdig potatissallad och ville komplettera med rostbiff. Den gången hittade jag inte rostbiff i butiken, utan det blev kassler till potatissalladen. Helt ok alternativ och vi blev mätta allihopa.

Den här gången blev jag sugen att göra en broccoligratäng, och återigen tänkte jag på rostbiff. Några få skivor för ganska mycket pengar i butiken gjorde att jag tappade sugen och kollade i kyldisken istället. Hittade en köttbit rostbiff istället och tänkte att jag kunde göra rostbiff hemma och få så mycket mer för pengarna. Sagt och gjort, jag lagade rostbiff hemma så här:

1 kg rostbiff, utskuren biff eller filé av nöt
salt & svartpeppar
Örtkryddor, färska & hackade, t ex rosmarin, basilika, timjan, mynta
ev 2 st hackade vitlöksklyftor

Värm ugnen till 80 grader och plocka fram din köttermometer. Ta fram din köttbit och lägg i en smord ugnsform. Salta och peppra, samt hacka de örtkryddor du gillar (jag hade rosmarin och basilika) och smörj in köttbiten en aning. Sätt i termometern och sätt in i mitten av ugnen.

Rostbiff hemma

Låt köttet tillagas sakta och håll koll på termometern. För mig tog det 1½-2 h att få köttbiten klar, men då hade jag fredagsmys framför TV:n under tiden. Det är sådana gånger det är enkelt att laga mat. Var inte rädda för att laga en hel köttbit. Följ ett recept, håll koll på tiden och du ett supergott kött att använda till flera rätter. Tips tips!

Här serverades min rostbiff till min broccoligratäng. Passade alldeles ypperligt bra ihop.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar