Toppstugan på Funäsdalsberget

-

I lördags så ville vi utforska Funäsdalen lite mera och en riktig klassiker är att ta sig upp till toppstugan på Funäsdalsberget. Det enklaste sättet är att köpa en biljett till gondolen och att åka hela vägen upp på några få minuter. Det går också att gå/vandra upp på toppen alternativt klättra Via Ferrata.

Via Ferrata är en riktigt rolig och utmanande grej så det kommer vi att testa men en annan gång. Gissningsvis väntar vi tills tjejerna är med. Vi har testat flera gånger på Skuleberget och tycker att det är jättekul att klättra.

Gondolen går enkelt från mitt i byn och du köper biljetter på Hotell Funäsdalen. Tur & Retur kostar biljetterna 150 kr/vuxen. Efter du köpt biljetterna så går du över vägen och sen är du vid dalstationen. Det var ingen kö när vi skulle åka upp utan vi klev på första bästa gondolvagn.

Gondolen Funäsdalen
Ni ser toppstugan högst upp på berget
Gondolen Funäsdalen
Majestätisk utsikt redan på vägen upp

Uppe på toppen var vi först sugna på att besöka den riktiga toppen på 980 möh. Den ligger några 100 m från Gondolens toppstation och här finns ett litet bås att gå in i. Här finns också skyltar om vilka toppar du ser när du tittar dig omkring.

Funäsdalsbergets topp

Vi stannade en stund och njöt av utsikten åt olika håll och det oerhört vackra sommarvädret. Att sitta på nästan 1000 möh och tycka att det är varmt och i princip vindstilla, det kommer inte att hända ofta utan vi passade på.

Funäsdalsbergets topp
Maria Funäsdalsbergets topp

Till slut kände vi hur våra magar kurrade och vi sökta oss tillbaka till Toppstugan på Funäsdalsberget. Det ligger verkligen granne med Gondolens toppstation, så vi gick in. Hittade ett bord med utsikt och beställde mat. Jag valde en rökt röding med färskpotatissallad och fick en härlig lunch.

Toppstugan på Funäsdalsberget
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelDisc-golf i Kåvan, Funäsdalen
Nästa artikelLemonCurd-grottor

Lämna ett svar