Cykla sydkustleden mellan Abbekås och Höllviken

-

På vår cykelsemester så är det dags att fortsätta färden västerut då vi ska cykla sydkustleden mellan Abbekås och Höllviken. Nyladdade batterier till våra cyklar och utsövda så åt vi en god frukost hos vårt härliga värdpar och packade ur oss ur vår gypsy wagon. Här kan ni läsa mera om Hotell Vagabond där vi bodde.

Cykla sydkustleden mellan Abbekål och Höllviken

Ett första sikte blev såklart Smygehuk, Sveriges sydligaste punkt, där vi varit förut men hade fina minnen ifrån. Kul också att se samma sak en gång till. Vi åt en väldigt god lunch förra gången och tänkte att vi skulle kunna göra samma sak igen.

Från Abbekås till Smygehuk är det 17 km cykelvägen och lagom som en första etapp.

Vi har ju, som ni kanske vet, gjort Sveriges alla ytterligheter och dessutom under samma år 2014. Jag har inget eget inlägg om just ytterligheterna, men de finns med i min sammanfattning om hela Sverige.

Smygehuk Treriksröset
Smygehuk 2021

Och lunchen såklart. Lika god denna gång! De tycker kanske inte att det är så speciellt, de lär ha ätit fisk hela livet, men deras snabbmat med fisk är så god och värd att stanna för!

Lunch i Smygehuk

Dags att hoppa upp på sadeln igen. Vi passerade lilla Gislövs läge där ett helt kvarter hade garageloppis och mycket folk var ute.

Nästa stopp fick bli bryggan öster om Trelleborg där Daniel hade minnen ifrån sin barndom. Vi ställde cyklarna och gick ut på den långa bryggan, men valde ändå att cykla vidare några km innan vi tog nästa stopp.

Från Smygehuk till Trelleborg är det 14 km.

Trelleborgs brygga

Nästa stopp fick bli Trelleborgs golfklubb då jag behövde ladda mitt batteri och vi själva behövde fylla på energi. Kaffe och glass utomhus kändes alldeles lagom där i slutet av maj. Då snön knappt försvunnit hemifrån, så är golfbanan öppen sedan länge i Trelleborg. Sverige är häftigt långt!

Upp i sadeln igen och nu siktade vi på Höllviken och vårt boende för natten. Mitt batteri räckte nästan hela vägen men de sista 2-3 km fick jag cykla min tunga cykel på muskelkraft. Det är nackdelen med en elcykel. De är lättcyklade medan det finns batteri kvar men när det är slut så är det en ovanligt tung cykel.

Vi kom fram till en stor bondgård och inne på gården så gick vi en trappa upp och kom till vårt boende. Vår uteplats där vi satt väldigt bra i slutet av dagen följt av vårt rum.

Kungshagagård
Kungshagagård

Vi hann även med att hälsa på de flesta djuren som var utomhus på gården. Däribland alpackorna, som inte alls var sugna på närkontakt fastän vi försökte locka på dem.

Alpackor Kungshagagård
Alpacka Kungshagagård

Här på Kungshagagård gjorde vi också premiär med Foodora, då vi beställde hem mat. Allt för att hinna springa dagens RunStreak också.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Grillostbiffar med zucchini

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Populära kategorier

5 KOMMENTARER

Lämna ett svar