Morotssoppa med egenkokt räkbuljong

-

Häromkvällen så firade vi Sagas 17-årsdag med bland annat ceasarsallad med räkor. Jag hade skalat räkorna själv och tog tillvara på skalen. Dagen därpå så kokade jag en räkbuljong innan jag kastade skalen i komposten. Middagen blev sedan en morotssoppa med egenkokt räkbuljong. Mycket gott!

Räkbuljongen kokade jag enligt mitt tidigare recept och lät alltihopa svalna innan jag silade bort skalen. Sen köpte jag ett gott bageribröd och kokade en enkel men väldigt god soppa. Om man har några räkor över, så är det jättegott att lägga ner dessa i soppan, men det är inte heller nödvändigt.

1 stor morot eller 2 mindre
olja
2-3 dl vatten
1 msk hummerfond eller 1 dl egen räkbuljong
150 g räkost
1 dl creme fraiche
Mjölk och vetemjöl som redning
Cayennepeppar alt citronpeppar
Dill på toppen
Ev extra räkor

Riv moroten grovt och häll över i en kastrull med lite olja i botten. Fräs moroten någon minut innan vatten och fond/buljongtärning hälls på. Låt koka några minuter tills moroten är mjuk och mixa den sedan till småbitar.

Fyll på kastrullen med mjukost och creme fraiche, och låt koka upp. Krydda med peppar och häll även på redning så den tjocknar till sig lite. Dra kastrullen av sidan och lägg i räkor. Det räcker om de blir varma, de behöver inte kokas. Denna gång hade jag inga räkor, så därför blev det en morotssoppa med touch av räkor.

Morotssoppa med egenkokt räkbuljong
Morotssoppa med egenkokt räkbuljong
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera