Hotell Vagabond i Abbekås

-

Under vår cykelsemester i Skåne så valde vi lite udda boenden, bara för att testa något annat. Alla Clarion, Scandic mm ser ju i princip likadana ut var i Sverige en än checkar in och det kändes kul att prova små och lite annorlunda boenden (de ska också överleva pandemin). Det var anledningen till att vi valde hotell Vagabond i Abbekås. Att hitta de där udda guldkornen längs vår väg.

Hotell Vagabond som ligger ca 1 km utanför Abbekås är en charmig samling gypsy wagons som som står inne på den gamla skolans innergård.

Hotell Vagabond
Hotell Vagabond

Vår vagn som heter Django, döpt efter Django Reinhart. En fransk jazzgitarrist med romsk bakgrund. Han beskrivs som ”en av jazzens mest virtuosa och stilbildande gitarrister”

Vagnen Django Reinhart

Det finns vagnar för både två personer och för fyra personer, så en familj kan också få plats. Och jag vet att de får plats, då det var två familjer med fyra personer i varje familj på hotell Vagabond samtidigt som oss. Det sköna var att familjerna var utomhus. De vuxna satt i solstolar och någon bänk samtidigt som fyra barn sprang omkring och jagade varandra. Kul att se barn som leker och rör på sig istället för att bara sitta med sina mobiler.

I vagnarna så finns bara lite utrymme för väskor och kläder samt en säng. Toaletter och duschar finns i närbelägna hus, så det är enkelt. Den sköna frukosten serveras inne i skolbyggnaden där också värdparet Mladen och Janna bor.

Hotell Vagabond frukostmatsal
En bild från sköna matsalen och om jag får gissa så är de vackra målningarna målade av värdparet

Inne i skolbyggnaden finns också ett pingisbord uppställt med väldigt gott om plats, så jag och Daniel tog oss en match. Det finns så mycket plats så de båda familjerna enkelt hade kunnat spela rundpingis. En kul detalj på min semester.

Hotell Vagabond pingishall

Om ni vill följa våra cykelsemestrar så titta in i mitt arkiv här.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Grillostbiffar med zucchini

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar