Enkel tomatpasta med bacon

-

Jag är tillbaka i min kompis lägenhet som vi hyr en vecka och matlagandet behöver fortsätta i förminskad skala. Förminskad som i att jag inte har alla matvaror jag är van att ha hemma, utan bara köper hem det nödvändigaste och det jag gör av med. Såklart får jag ta salt & peppar mm av min kompis men jag köper det vi äter upp också. Idag blev det en snabb och enkel tomatpasta med bacon som jag svängde ihop efter en lång varm dag och dagens RunStreak.

För tre personer:

1 förp färsk fettuccini 250g
1/2 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
2 stora tomater
1 paket bacon
1-2 dl creme fraiche
Salt & Peppar
Timjan

Börja med lök, vitlök och tomater. Hacka i små bitar och stek/puttra i stekpannan på mellanvärme tills tomaterna kokat sönder. Under tiden hinner du knapersteka bacon och sätta igång en kastrull för pastakokning.

När baconet stekt klart, lägg upp på ett papper och låt överflödigt fett rinna av. Koka pastan och blanda ner creme fraiche i stekpannan. Smaksätt med timjan, salt och peppar.

När pastan kokat klart, häll av pastavattnet och häll ner pastan i stekpannan. Krydda med mera peppar och strössla knaperstekt bacon på toppen. Servera en enkel tomatpasta med bacon på din avslappnade semester.

Hoppa över baconet ifall ni vill ha en vegetarisk måltid.

Enkel tomatpasta med bacon
Enkel tomatpasta med bacon

Notera också min kompis Johannas egengjorda keramiktallrikar. Jag fick en snygg tallrik med några ax som utsmyckning till dagens middag. Det är faktiskt Johanna som inspirerat mig att anmäla mig till de keramikkurser jag har gått. Johanna har dock en annan talang än mig och har också hållit på mycket längre, så hon har hunnit fylla sina skåp med egengjord keramik.


Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera