Amaretti Limone

-

Jag provade att baka Amaretti med kardemumma för ett tag sedan och gillade verkligen kakan. En liten kaffekaka, men ändå precis det där lilla som en behöver efter maten. Istället för kardemumma, så är det vanligare att baka Amaretti Limone med citronsmak. Också väldigt goda!

250 g mandelmassa
1 äggvita
2 msk strösocker
Rivet skal från en ekologisk citron
1 dl florsocker

Sätt ugnen på 200 grader och riv mandelmassan ner i en bunke. Tillsätt äggvitan, socker rivet citronskal och vispa med en elvisp tills allt är blandat.

Häll upp florsockret i en skål. Rulla bollar av degen, ca 2 cm i diameter, rulla bollarna i florsocker och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till kakorna lite lätt innan du sätter in dem i ugnen ca 12-14 min. De ska ha fått en fin färg och krackelerat lite.

Amaretti Limone
Amaretti Limone
Amaretti Limone
Amaretti Limone
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar