Bruschetta med fetaost och ugnsrostade tomater

-

Åh, jag gjorde så goda snacksbitar till oss häromkvällen. En typ av bruschetta med fetaost och ugnsrostade tomater. Så ett tips till er när ni vill ha en god förrätt alternativt en snacksbit att mumsa på till ett glas bubbel.

Receptet har jag hittat på instagramkontot Snackstoshare där du kan hitta många goda smårätter. Detta recept räcker till ganska många om du bara tar en snack var, men de är så goda, så jag gissar att alla gäster vill åtminstone få två bitar var. Det mesta är på en höft i mängder. Jag hade tex ingen färskost hemma utan blandade med lite creme fraiche, men här nedan är originalreceptet.

1 baguette
Cocktailtomater (gärna närodlade då de smakar otroligt gott just nu)
Olivolja
2-3 vitlöksklyftor
Salt & peppar
150 g fetaost
1 dl färskost
1/2 dl grekisk yoghurt
3-4 msk pinjenötter
Ev basilikablad
Ev balsamicovinägrett

Börja med cocktailtomaterna. Sätt ugnen på 200-225 grader och ta fram en ugnsform. Häll olja i botten och lägg ner halverade tomater. Lägg också ner halverade vitlöksklyftor. Lite mera olja samt salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 20 min, tills tomaterna blivit mjuka.

Ta fram en bunke och mosa din fetaost. Rör ner färskost och yoghurt och krydda med peppar. Här tog jag även lite chilikrydda i min röra. Rosta även dina pinjenötter lite hastigt i en stekpanna.

Skär baguetten i sneda skivor och sätt in i den redan varma ugnen ca 5 min, så de blir lätt rostade.

Lägg baguetterna på ett snyggt fat och bred på av fetaoströran. Fördela ugnsrostade tomater ovanpå och toppa med pinjenötter. Jag avslutade med att ringla balsamicovinäger på toppen och även lägga på ett basilikablad.

Bruschetta med fetaost och ugnsrostade tomater
Bruschetta med fetaost och ugnsrostade tomater
Bruschetta med fetaost och ugnsrostade tomater

Mycket mycket gott alltihopa! Seglar in på favoritlistan direkt. Skål och hoppas att ni har en härlig och god sommar!

Bruschetta med fetaost och ugnsrostade tomater
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelInsalata Caprese
Nästa artikelAmaretti Limone

Lämna ett svar