Jag hittade ett recept inne hos Fredriks fika som lät alldeles för gott för att låta bli. Nymortlad kardemumma är en av mina favoriter också, så det kan bara inte bli fel. Tänker att amaretti med kardemumma kommer att bli en ny omtyckt kaka att äta tillsammans med en god kopp kaffe i trädgården.
250 g mandelmassa
1 äggvita
2 msk strösocker
2 tsk nymalna kardemummakärnor
1 dl florsocker
Sätt ugnen på 200 grader och riv mandelmassan ner i en bunke. Tillsätt äggvitan, socker och kardemumma och vispa med en elvisp tills allt är blandat.
Häll upp florsockret i en skål. Rulla bollar av degen, ca 2 cm i diameter, rulla bollarna i florsocker och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till kakorna lite lätt innan du sätter in dem i ugnen ca 12-14 min. De ska ha fått en fin färg och krackelerat lite.
Ta ut plåten och låt svalna. Njut sedan av din italienska godbit i lugn och ro (när gräsmattan är klippt).