Amaretti med kardemumma

-

Jag hittade ett recept inne hos Fredriks fika som lät alldeles för gott för att låta bli. Nymortlad kardemumma är en av mina favoriter också, så det kan bara inte bli fel. Tänker att amaretti med kardemumma kommer att bli en ny omtyckt kaka att äta tillsammans med en god kopp kaffe i trädgården.

250 g mandelmassa
1 äggvita
2 msk strösocker
2 tsk nymalna kardemummakärnor
1 dl florsocker

Sätt ugnen på 200 grader och riv mandelmassan ner i en bunke. Tillsätt äggvitan, socker och kardemumma och vispa med en elvisp tills allt är blandat.

Häll upp florsockret i en skål. Rulla bollar av degen, ca 2 cm i diameter, rulla bollarna i florsocker och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till kakorna lite lätt innan du sätter in dem i ugnen ca 12-14 min. De ska ha fått en fin färg och krackelerat lite.

Amaretti med kardemumma
Amaretti med kardemumma

Ta ut plåten och låt svalna. Njut sedan av din italienska godbit i lugn och ro (när gräsmattan är klippt).

Amaretti med kardemumma
Amaretti med kardemumma
Amaretti med kardemumma
Min svägerska Kickis vilda kaprifol i bakgrunden, som doftar magiskt!
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelÄntligen semester!
Nästa artikelDrottningsylt till pannkakorna

Kommentera