Kall dillsås till ugnsbakad fisk

-

Åh, vi åt så god vardagsmat igår. Ugnsbakad potatis och fisk serverad med kall dillsås och sallad från trädgården. Enkelt? Ja! Gott? Ja!

Att ugnsbaka laxen är superenkelt verkligen. Sätt ugnen på 150 grader, lägg laxen i en smord ugnsform och krydda med salt, peppar och gärna lite citronsaft. Sätt in i ugnen ca 25 min.

De flesta sätter ugnen på 200 grader, men jag tycker att laxen blir godare ifall den får gå i 150 grader istället. Ta till ungefär fem minuter på tillagningstiden bara. Lax behöver inte heller vara 100% tillagad, utan den får hellre vara lite för underbakad än överbakad tycker jag.

Gör kall dillsås för fyra personer:

1,5 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
0,5 dl hackad dill, färsk eller fryst
1 msk citronsaft
Salt & peppar
Ev 1 msk färsk dill eller dillkvistar till garnering

Blanda allt i en skål och smaka av med citronsaft, salt & peppar. Garnera ev med färsk dill och ställ fram på bordet.

Det var så gott så jag var tvungen att okynnesäta lite potatis och sås då jag egentligen ätit klart – det är bra betyg!

Kall dillsås
Kall dillsås
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera