Krämig pumpapasta

-

Ni som köpte pumpa till Halloween, passar ni på att göra något av pumpaköttet som ni karvat ut? Jag gjorde ingen pumpalykta, men passade på att köpa en pumpa bara för att äta. Jag hittade ett recept på krämig pumpapasta inne hos Hanna och har bara kopierat hennes recept. God smak men späd den gärna lite mera än vad jag gjorde.

Krämig pumpapasta för fyra personer

500 g butternut pumpa
2 st vitlöksklyftor
100 g grönkål
2 msk ingefära, färsk riven
1 st ekologisk citron
0,5 dl solroskärnor
2 msk pastavatten
4 port pasta, jag valde färsk Tortellini Ricotta och Spenat
Färsk spenat att blanda upp pastan med
Olja att steka i
Salt & svartpeppar
Ev riven ost på toppen

Sätt ugnen på 225 grader. Skala ev (jag gjorde inte det) och hacka pumpan i bitar. Skala vitlöken. Lägg pumpa och vitlök på en plåt och ställ in i ugnen ca 20-30 min. När det är ca 5 min kvar på pumpan: grovhacka grönkålen och knåda den med lite olja och salt. Lägg in den på plåten i ugnen de sista 3-4 minutrarna.

Koka upp saltat vatten och koka pastan. När pumpan är klar, tippa ner pumpa och vitlök i din bunke och lägg grönkålen åt i sidan för garnering senare.

Riv ingefära och citronskalet fint. Lägg i en bunke och pressa även ur saften ut citronen. Mixa den ugnsrostade pumpan, vitlöken, solroskärnorna, citron, ingefära, vatten och en skvätt olja till en slät kräm med en stavmixer. Smaksätt med salt och peppar.

När pastan kokat klart: Blanda pastan och pumpakrämen och servera med grönkålen som topping.

Krämig pumpapasta
Krämig pumpapasta
Krämig pumpapasta
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kyckling i tomatgratäng

Hemmagjord hamburgerdressing

Pepparkaksbönder

Populära kategorier

Kommentera