Ricottakaka med apelsinchoklad

-

Nu är det dags för en kaka igen va? Jag hittade ett recept på Ricottakaka med apelsinchoklad och blev sugen att prova. När jag dessutom hittade en nersatt burk Ricotta med kort datum på affären, så slog jag till.

Receptet hittade jag hos Katarina men jag gjorde bara en hälften så stor kaka, tog istället min lilla springform på 20 cm. Så här nedan är mitt halverade recept, lagom för en familj som gofika.

250 g ricotta
1,25 dl strösocker
2,5 msk mjöl
Ca 75 g hackad choklad, jag valde Marabou apelsinkrokant
2 ägg
0,5 ekologisk apelsin, riven zest
1 tsk vaniljsocker
0,5 krm salt
Ev bär till dekoration

Sätt ugnen på 175 grader. Dela äggen i äggvitor och äggulor. Vispa äggvitor och salt i en skål till ett fast skum.

Vispa äggulor och socker till en luftig vit smet i en annan skål. Blanda ner mjöl, ricotta, choklad, apelsinskal och vaniljsocker. Vänd till sist ner äggvitorna i smeten.

Lägg ett bakplåtspapper i botten och även upp på kanterna på en springform. Jag brukar klämma fast ett bakplåtspapper i botten och sen ”limmar” jag fast klippta bitar längs kanterna. Limmet är tex lite smält smör eller lite av smeten.

Baka kakan i ca 50 minuter. Känn med en sticka. Stickan ska vara torr, men det gör inget ifall kakan dallrar en aning när du tar ut den. Den kommer att stanna ytterligare fastän du tagit ut den.

Ricottakaka med apelsinchoklad
Ricottakaka med apelsinchoklad
Ricottakaka med apelsinchoklad
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kyckling i tomatgratäng

Hemmagjord hamburgerdressing

Pepparkaksbönder

Populära kategorier

Föregående artikelPasta al limone
Nästa artikelKrämig pumpapasta

Kommentera