Meatfree Monday och en ny vegetarisk pasta som är otroligt god. En sleva-i-sig-pasta för att en inte kan sluta äta. Pasta al limone kommer här – ta emot med öppna famnen och laga detta idag (eller någon av de kommande dagarna). Lova mig det!
För två personer:
1 förp färsk tagliatelle
2,5 dl vispgrädde
1 ekologisk citron, bara citronskalet
ca 25 g smör (jag tog resterna av mitt vispade citronsmör – supergott!)
Riven parmesan
Salt och citronpeppar
Ta fram en stekpanna och sätt igång en pastakastrull. Häll i grädden i stekpannan och sätt på medelvärme. Tvätta och riv citronskalet fint (men bara det gula) rakt ner i grädden och låt puttra medan pastan kokar klart.
Lägg ner smöret i tärningar och låt smälta ner. Stäng av plattan och häll i riven parmesan och blanda så det smälter.
Häll av pastan men spara lite av pastavattnet ifall du vill späda ut din pasta al limone mot slutet. Häll ner pastan i stekpannan och blanda runt så pastan får sås överallt.
Ställ fram stekpannan på bordet eller häll upp det på ett snyggt fat. Bottna gärna med färsk spenat så vi får några grönsaker i oss.