Läste om en rätt som lät så god och helt rätt som vardagsmiddag, snudd på helgmiddag faktiskt. En panna med kyckling i tomatgratäng. Jag hittade rätten på Linneas Skafferi, men gjorde om den lite efter vad jag hade hemma. Jag väljer också att inte ta lika mycket kött för varje portion, men det är ju valfritt.
4-6 kycklinginnerfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
2 burkar tomatsås som brukar följa med färdiga pizzabottnar
Srirachasås
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad basilika
1 mozzarella
Sätt igång ugnen på 200 grader. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjuk i lite olja i en kastrull. Tillsätt tomatsåsen, lite sriracha för hetta (valfritt), buljongpulver, oregano och basilika. Låt puttra en stund, tomatsåsen mår gott av att få puttra en stund. Under tiden hinner du också steka kycklingen hastigt på båda sidor i en het stekpanna. Kycklingen ska få fin stekyta.
Lyft upp filéerna och häll tomatsåsen ner i stekpannan (viktigt att stekpannan klarar ugnen, så ingen plast). Lägg ner filéerna i tomatsåsen och ha på skivad mozzarella. Gratinera i ugnen i cirka 15 minuter så osten har gratinerats.
Servera med kokt ris eller couscous/bulgur som suger upp mycket av tomatsåsen. Även en valfri sallad.