En julig fredagsdrink kommer här. En Gin sour som är smaksatt med en lingonsockerlag, vilket resulterade i en Lingon sour som fredagsdrink. Receptet har jag hittat hos Matfashionistan (som hon heter på Instagram) Catarina König och bara kopierat. Riktigt gott och fräsch drink jag gärna dricker igen.
Lingonsockerlag (räcker till många drinkar, halvera om du vill):
1 dl lingon
2 dl vatten
1 dl socker
1 kanelstång
Börja med sockerlagen, den går utmärkt att göra dagen innan så den hinner svalna (eller ställa ut utomhus i minusgrader, så svalnar den fort). Blanda ingredienserna i en kastrull och koka upp. Låt koka så lingonen kokar sönder och släpper ut sin röda saft. Ta den av plattan och låt svalna. När du ska använda den sen så ska den silas, men min kanelstång fick ligga kvar så länge som möjligt för att avge smak.
Lingon Sour:
4 cl Gin
3 cl citron- eller limesaft
3-4 cl lingonsockerlag
1 äggvita
Is
Ta fram snygga glas och ställ dem i frysen så de blir riktigt kalla. Mät upp dina ingredienser till Lingon sour och lägg ner i din shaker tillsammans med is. Skaka, skaka och skaka lite till (även om du blir kall om händerna) för att bilda skum av äggvitan.
Häll upp i det iskalla glaset och servera lingon sour som fredagsdrink. Så fräsch och god julig drink!