Lingon sour som fredagsdrink

-

En julig fredagsdrink kommer här. En Gin sour som är smaksatt med en lingonsockerlag, vilket resulterade i en Lingon sour som fredagsdrink. Receptet har jag hittat hos Matfashionistan (som hon heter på Instagram) Catarina König och bara kopierat. Riktigt gott och fräsch drink jag gärna dricker igen.

Lingonsockerlag (räcker till många drinkar, halvera om du vill):
1 dl lingon
2 dl vatten
1 dl socker
1 kanelstång

Börja med sockerlagen, den går utmärkt att göra dagen innan så den hinner svalna (eller ställa ut utomhus i minusgrader, så svalnar den fort). Blanda ingredienserna i en kastrull och koka upp. Låt koka så lingonen kokar sönder och släpper ut sin röda saft. Ta den av plattan och låt svalna. När du ska använda den sen så ska den silas, men min kanelstång fick ligga kvar så länge som möjligt för att avge smak.

Lingon från butiken
Lite osäker om det finns lingon som inte är ekologiska? Då de plockas ute i skogen så är väl alla lingon ekologiska? Hmm
Lingonsockerlag
Sockerlagen ska precis börja koka upp, men lingonen har redan börjat avge färg.

Lingon Sour:
4 cl Gin
3 cl citron- eller limesaft
3-4 cl lingonsockerlag
1 äggvita
Is

Ta fram snygga glas och ställ dem i frysen så de blir riktigt kalla. Mät upp dina ingredienser till Lingon sour och lägg ner i din shaker tillsammans med is. Skaka, skaka och skaka lite till (även om du blir kall om händerna) för att bilda skum av äggvitan.

Häll upp i det iskalla glaset och servera lingon sour som fredagsdrink. Så fräsch och god julig drink!

Lingon sour som fredagsdrink
Lingon sour som fredagsdrink
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar