Blueberry sour som fredagsdrink

-

Nu är det nästan en vecka sedan Vasaloppet och all blåbärssoppa som de bjuder på där. Men jag tror att det var det som inspirerade till en blueberry sour som fredagsdrink. En god drink att dricka från TV-soffan då vi njuter av en fullgod arbetsvecka.

5 cl Gin (eller vodka, jag har sett recept på båda)
3 cl citronsaft
2 cl blåbärssockerlag*
Äggvita
Is

Ta fram ett snyggt glas och gärna något snacks att äta på sidan. Jag hade hämtat min Smakbox Helgmys Krislåda inför Mello-finalen samma dag, så jag hade en påse med Werthers popcorn att festa på.

Blanda gin, citronsaft, blåbärssockerlag och äggvita i en shaker. Börja med att torrskaka för att äggvitan ska utvecklas – var dock beredd på att äggvitans skum tar större plats och att det kan tränga ut vätska. Jag brukar skaka lite, öppna locket och sen skaka lite till. Lägg ner ett par isbitar och skaka drinken kall. Häll upp i ett snyggt glas och servera din blueberry sour direkt!

Blueberry sour som fredagsdrink
Blueberry sour som fredagsdrink

* Blåbärssockerlag:
2 dl vatten
1 dl socker
1 dl blåbär

Lägg i en kastrull, låt koka upp och att blåbären blir mjuka. Försök att mosa dem i kastrullen och sila sedan av sockerlagen.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar