Fettjeåfallet i vinterskrud

-

För två helger sedan så var vi sugna på en utflykt ut i den jämtländska naturen. Vi orkade inte riktigt packa in prylar och ta en dag i skidbacken utan nöjde oss med en enkel och väldigt bekväm promenad till Fettjeåfallet i Klövsjö. Vi har bara varit dit på sommaren och det lockade att få se Fettjeåfallet i vinterskrud.

Vi kom till parkeringen och var helt själva. Bara det är ju annorlunda jämfört med sommaren, då det alltid är bilar på plats. Det är en populär utflykt, så den lockar många! Inte riktigt lika många vintertid dock.

Vi lämnade bilen och tog sikte in i skogen. Vi hade nog inte behövt de kängor vi hade tagit på fötterna då stigen var så vältrampad, men det är ändå skönt med bra fotstöd.

Fettjeåfallet i vinterskrud

Det var väldigt enkelt att gå de två kilometrarna upp till fallet. Det som på sommaren är ojämnt och kantiga stenar är bara slät snöstig på vintern. Så vi knatade på med Stor-Fettjeån som sällskap. Det som såg ut som fluffiga moln dolde rinnande vatten, så håll er till stigen och lyssna istället till det friska porlandet.

Fettjeåfallet i vinterskrud
Stanna gärna till och njut av naturen. Så vackert och stillsamt!
Fettjeåfallet i vinterskrud
En vilobänk halvvägs upp
Köpa ved Fettjeåfallet

Halvvägs så har ansvariga ställt upp en bod där vi kan köpa med oss ved upp till Fettjeåfallet och det vindskydd och eldstad som finns där. Strax bakom vindskyddet finns även ett utedass för de som behöver.

Efter 2 snabba km var vi framme vid vindskyddet. Här kan man stanna och ta en rast eller helt enkelt nöja sig. Fallet är otroligt vackert härifrån.

Fettjeåfallet i vinterskrud

Men det finns också mer att se. Genom att gå uppför en liten backe så kommer du ända fram till fallet och kan njuta både av det och av utsikten ifall du vänder dig om.

Fettjeåfallet i vinterskrud
Fettjeåfallet i vinterskrud

Otroligt häftigt att gå ända fram till kanten och för att se och höra vattnet slå ner – men kom ihåg att du är där på eget ansvar. Mycket kan ha hänt bara sedan vi var där.

När vi kände oss nöjda så vände vi ner till vindskyddet och fikade vårt medhavda fika. Förutom en macka och varm choklad hemifrån, så hade vi också stannat på Klövsjö Stenugnsbageri på vägen för att köpa med oss varsin kardemummabulle. Så goda!

Om du vill se mitt sommarinlägg och jämföra hur fallet ser ut utan snö och is, så finns det här. Fettjeåfallet är väl värt att besöka både sommar och vinter!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Lämna ett svar