Alltså jag tror inte att jag kan få nog av dessa grönsaksrätter som jag hittar hos Jennie Walldén. Enkla rätter med mycket grönsaker serverade med en sojasås som gör rätten komplett. Både jag och Daniel gillar det väldigt mycket! Senast blev det en asiatisk zucchinipannkaka som slank ner alldeles för snabbt – vi måste göra den igen snart!
För två st asiatiska zucchninipannkakor
300 g zucchini (en normalstor zucchini)
Ca 10 cm purjolök
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
Salt
1 ägg
Ca 2 tsk sesamolja
Rapsolja
Sojasås
2 msk japansk soja
1 msk risvinäger
1 tsk strösocker
0,5 röd lök
Sriracha eller 0,5 röd chili
Sesamfrön
Riv zucchini på det grova rivjärnet ner i en bunke. Fortsätt skiva ca 10 cm purjolök och blanda ner i samma bunke. Häll ner vetemjöl, potatismjöl och salt. Blanda runt så mjölet täcker grönsaksrivet.
Knäck ett ägg och blanda ner så det blir en krämig massa. Värm upp din stekpanna och ta i en rejäl skvätt rapsolja. Lägg ut hälften av zucchinimassan och platta ut det i stekpannan. Låt fräsa tills ytan blivit gräddad. Häll på ca 1 tsk sesamolja och vänd din zucchinipannkaka. Låt grädda på andra sidan.
Under tiden hinner du blanda din sojasås. Mät upp soja, risvinäger och socker i en skål. Blanda så sockret börjar lösas upp. Smaksätt med sriracha alternativt en bit röd chili. Dela en halv rödlök i mindre bitar och lägg ner. Blanda runt.
När din zucchinipannkaka är klar på båda sidor, lägg upp på en tallrik. Klipp eller skär munsbitar och fördela hälften av sojasåsen ovanpå. Servera direkt!