Flygande Jacob som smidig matlåda

-

Då och då går handlar jag efter kl 20 i min butik och hittar grillad kyckling på halva priset. Jag brukar köpa en grillad kyckling, ställa mig och rensa när jag kommer hem och dela i bitar. Sen fryser jag in bitarna och har många olika kycklingmiddagar halvvägs klara. Det blir rätt mycket mat av en grillad kyckling, så då kan det bli middag första kvällen och sen matlådor ett par dagar framåt. Ett exempel är Flygande Jacob som smidig matlåda.

Gör en stor form mat, koka mer ris än vad som äts upp vid middagen och du har matlådan klar till dagen därpå.

1 grillad kyckling, gärna redan rensad och skuren i mindre bitar
1-2 paket bacon
1-2 bananer
1 dl jordnötter
1½ dl grädde
½ dl chilisås, helst Heinz

Till servering:
Ris (gärna svenskt havreris) eller Bulgur
Sallad

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela ner kycklingen i munsbitar och knaperstek baconet i mindre bitar. Lägg först kycklingen i en smörad ugnsform och strössla baconbitarna över.

Skiva bananerna och lägg i ett jämt lager. Häll sedan jordnötter högst upp. Blanda grädde och chilisås och häll över hela kycklingrätten.

Flygande Jacob

Sätt in i ugnen medan ditt ris (eller bulgur) kokar, så ca 10-20 min. Allt är redan tillagat, så det behöver bara bli genomvarmt. Servera din Flygande Jacob med en god sallad. Ett minne från min tonårstid och en rätt jag ätit då och då under åren. Alltid lika gott!

Flygande Jacob som smidig matlåda
Middagen i högsta hugg, denna gång var jag så hungrig så jag tog en stor portion utan sallad.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar