Vegoschnitzel med citronsås

-

Dags för en lite lättare måltid, eller hur? Det har varit Kristi Himmelfärdshelgen och sen kom Nationaldagshelgen på det. Och på båda helgerna vill en äta gott och lite finare. Nu är vardagen tillbaka ett par veckor innan midsommarhelgen och vi behöver lite enkla måltider då och då. Jag och Saga åt vegoschnitzel med citronsås förra veckan och den var enkel men ändå oväntat god. Testa någon vardag vetja.

För två personer:
2 vegoschnitzlar Anamma (frysta)
Potatis för att göra egna potatisklyftor i ugnen alt. hemmagjort potatismos
En god sallad

Citronsås:
2 dl creme fraiche (välj växtbaserat för vegansk middag)
Skal från 0,5 citron
Ev lite pressad citron för mera smak
Salt och peppar

Ta fram två schnitzlar och lägg så de får börja tina. Börja sedan med potatisen: Sätt ugnen på 200 grader och tvätta potatisen med en potatisborste. Skär potatisen i klyftor, ju tunnare desto fortare går det i ugnen. Lägg i en smord ugnsform, ta gärna över lite flytande smör & rapsolja (välj bara rapsolja för vegansk middag) samt salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 25-30 min.
Eller om du har mera bråttom – gör hemmagjort potatismos istället.

Gör citronsåsen: Mät upp creme fraiche i en skål och riv citronskal. Pressa ev lite av citronen för mera citronsmak. Salt och peppar. Ställ åt sidan.

Gör en god sallad och duka bordet. När potatisen nästan är klar, sätter du igång en stekpanna och tar i olja. Fräs schnitzlarna 2-3 min på varje sida, så de hinner bli genomvarma.

Servera vegoschnitzlar med citronsås, potatisklyftor och en god sallad. Funkar vilken vardag som helst.

Vegoschnitzel med citronsås
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar